Dobbelt-verdenspremiere: ID.3 GTX og ID.7 GTX Tourer

  • Ny ID.3 GTX: Ny sportslig topmodel af ID.3 leverer suveræn motorkraft takket være Volkswagens hidtil kraftigste elmotor
  • Ny ID.7 GTX Tourer: Suveræn motorkraft kombineret med stort bagagerum – firehjulstrukken Tourer er den mest kraftfulde stationcar fra Volkswagen til dato
  • Succesfuldt GTX-koncept: Hver femte ID.4 og ID.5 i Europa er allerede en GTX-model – nu overfører Volkswagen GTX-konceptet til andre ID.-modeller

Volkswagen fortsætter med at udvide sit sortiment af sportslige GTX-modeller i ID.-familien. Nu tager det rigtig fart med den dobbelte verdenspremiere på de nye ID.3 GTX og ID.7 GTX Tourer – to yderst dynamiske fuldelektriske modeller med unikt GTX-design, dynamisk optimerede undervogne og kraftfulde elektriske drivlinjer. Siden 2021 har de mest sportslige modeller i den fuldelektriske ID.-serie båret GTX-mærket, der viderefører traditionen med dynamiske topmodeller fra ikoniske modeller som GTI, GTD eller GTE.

GTX-succeshistorie. De sportslige og dynamiske GTX-modeller tilbyder en helt unik og inspirerende form for elektrisk mobilitet, der er blevet taget godt imod af kunderne: I dag er hver femte nyregistrerede ID.4 og ID.5 i Europa allerede en GTX-model. Volkswagen har nu overført dette succesfulde koncept til ID.3 GTX og ID.7 GTX Tourer.

ID.3 GTX – kraftfuld og karakterstærk. Volkswagen lancerer den baghjulstrukne ID.3 GTX i to varianter. Topmodellen er ID.3 GTX Performance – en skarp og kompakt performancebil. Kai Grünitz, bestyrelsesmedlem for teknisk udvikling hos Volkswagen sætter ord på den nye topmodel: "For mig er den nye ID.3 GTX Performance med sin kontante og overlegne motorkraft det elektriske modstykke til vores sportslige ikoniske Golf GTI Clubsport. Selvfølgelig har en elektrisk drivlinje og en turboladet benzinmotor hver deres karakter. Alligevel deler ID.3 GTX Performance og Golf GTI Clubsport den samme fascinerende lethed, når de accelererer." Grünitz fortsætter: "Med ID.3 GTX overfører Volkswagen den næsten 50-årige tradition for kompakte GT-modeller til den elektriske æra. Køreglæde er garanteret – også på strøm."

ID.3 GTX – sportsappeal ude og inde. Den nye ID.3 GTX adskiller sig fra de øvrige ID.3-modeller med GTX-specifikke designelementer som en frontkofanger med et luftindtag med diamantformet gitter lakeret i højglanssort, og ude i hver side af kofangeren er to trekantede LED-lys placeret oven på hinanden, hvilket fremover bliver et specifikt GTX-kendetegn. De nydesignede sideskørter, sidespejlene og den nederste del af bagkofangeren er ligeledes udført i højglanssort, og nye 20-tommer "Skagen" letmetalfælge matcher de sorte kontraster på GTX-modellens karrosseri.

Talrige GTX-specifikke elementer giver også interiøret en unik sportsappeal. Udformningen og designet på sportssæderne (i stof og imiteret læder) understreger de mest kraftfulde ID.3-modellers sportslige karakter. Typisk for en GTX: røde syninger i sæderne, på dørbeklædningen, på det læderbeklædte multifunktionsrat og på instrumentbordet.

Udover den kraftfulde elmotor, der også ligger i ID.4 og ID.7 Pro, er GTX-versionen udstyret med et styretøj med progressiv udveksling og en fintunet undervogn med ekstra kraftige stabilisatorer, og den endnu stærkere ID.3 GTX Performance er yderligere udstyret med den adaptive DCC-undervogn.

ID.7 GTX Tourer – masser af plads og power. Forsalget af den nye ID.7 Tourer startede så sent som i sidste uge – og nu følger allerede verdenspremieren på den nye ID.7 GTX Tourer, der forventes introduceret sammen med de øvrige ID.7 Tourer-versioner til sommer. Denne topmodel har samme elektriske drivlinje med to elmotorer og firehjulstræk som i ID.4 GTX og ID.5 GTX. Kai Grünitz: "ID.7 GTX Tourer baner vejen for en ny form for sportslig mobilitet ved at kombinere rummeligheden fra en stor stationcar med suveræn motorkraft som i en sportsvogn. Også her er den direkte måde hvormed elmotorerne leverer deres maksimale effekt og drejningsmoment på en brøkdel af et sekund, fascinerende."

ID.7 GTX Tourer – overlegen på den underspillede måde. Frontdesignet på ID.7 GTX Tourer adskiller sig fra de andre ID.7-modeller ved at være med en frontkofanger med bikubeformet mønster i højglanssort og GTX-lysgrafik inklusive oplyste VW-emblemer. Som på ID.3 GTX har alle sorte elementer en højglansfinish, og dette gælder sideskørterne, sidespejlene, taglinjen (A- til D-stolpen) og det nederste område af bagkofangeren. I lighed med ID.3 GTX kører ID.7 GTX Tourer på 20-tommer "Skagen" letmetalfælge. Interiøret har også en unik GTX-stil med sportssæder foran, der har perforerede GTX-bogstaver syet ind i ryglænene, og der er røde syninger i sædebetrækket, på instrumentbordet og dørpanelerne samt et GTX-specifikt læderbeklædt multifunktionsrat. Med op til 1.714 liter er bagagerumsvolumen den samme som i de baghjulstrukne varianter af ID.7 Tourer.

Savner du yderligere information på ID.3 GTX og ID.7 GTX Tourer som fx tekniske data og andre GTX-specifikke detaljer, er du velkommen til at rekvirere disse ved at skrive til mail: thhj@vw.dk


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk